طلوع سرخ

خون سرخ ما فلقی است که پیش از طلوع خورشید عدالت بر آسمان تقدیر نشسته است . شهید آوینی
آخرین نظرات

ادب خیال،عقل و قلب

ادبِ «خیال»، «عقل» و «قلب» از انسان، موجود متعادلی می‌سازد که به راحتی می‌تواند با حقایق عالم مرتبط شود و استعدادهای معنوی خود را به شکوفایی برساند.

چگونه وقتی خیال انسان در اختیار انسان نیست انسان می‌تواند مدعی باشد موجود مختاری است؟ مگر وقتی خیالاتِ انسان، اختیار او را تحت تأثیر قرار می‌دهد باز جایی برای اختیارِ آزاد می‌ماند؟

انسانی که با تمرکز عقلی و قلبی توانست متوجه حقایق عالم شود و توجه جان خود را به سوی آن‌ها سوق دهد، می‌تواند اختیار خود را به‌کار بندد تا جان خود را همنشین حقایق معنوی نماید.

همچنان که اگر خیالات خود را رها کنیم قوه‌ی واهمه، خیالات را به ناکجاآبادها می‌کشاند و عمر انسان را با بی‌محتوایی کامل همراه می‌کند، اگر قوه‌ی خیال را تحت تأثیر عقل و قلب قرار دهیم، خیالاتِ انسان با صُوَر نوری مأنوس می‌گردد و زندگی را از حالت خشکِ عقلانی به شعف معنوی رهنمون می‌شود.

همه‌ی حقیقت انسان قلب و دل اوست، اگر توانست قلب خود را ادب کند بقیه‌ی قوا و اعضاء نیز جهت صحیحی پیدا خواهند کرد. قرآن نیز در همین راستا جایگاه ایمان را قلب انسان تعیین می‌کند.[1] لذا مولوی می‌گوید:

 وصف بیداری دل ای معنوی

  در نگنجد در هزاران مثنوی

انسانِ بی‌نقص انسانی است که همه‌ی ابعاد وجودی او، یعنی «جسم» و «حس» و «خیال» و «عقل» و «قلب» او تربیت شود، ولی باید بدانیم آن‌گاه که امکان به کمال‌رساندن همه‌ی ابعاد خود را نداریم کدام بُعد از ابعاد خود را در اولویت قرار دهیم تا از رسیدن به هویت اصلی خود باز نمانیم.

 

ادب خیال ، عقل و قلب ص 9 و10



[1] - سوره حجرات، آیه 14.

۹۳/۰۳/۳۱
۰۷ تیر ۹۳ ، ۱۷:۳۲ یه تکونی به خودت بده
سلام.
رمضانتون مبارک.

چقدر دلچسب بود. ئه پس بقیش کو؟ اولویتا؟ اونارو هم اگه مقدوره بگید لطفا.
ممنون.
پاسخ:
سلام / همچنین / اولویت ها که مشخصه : قلب > عقل > خیال > حس
۰۷ تیر ۹۳ ، ۱۷:۴۶ یه تکونی به خودت بده
سلام مجدد.
نه نیازی نیست ادامشو بیارید. کتابو دانلودش کردم.
ممنونم.
پاسخ:
حتما بخونید. انشاالله از جهات مختلف استفاده می برید.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی