مقام لیلةالقدرى حضرت فاطمه سلام الله علیها ؛ ص87
شرط ارتباط
باید بدانیم وقتى بحث مقام فاطمهزهرا (س) مطرح است، باید ابتدا حال روحانى خود را متناسبِ ارتباط با آن مقام شکل دهیم و سپس در عالم معنا به دنبال آن مقام بگردیم، تا إنشاءالله از پرتو پربرکت آن مقام بهرهمند شویم. هنر ما در این رابطه آن است که از نظر به سطحِ واقعیات عبور کنیم و به باطن واقعیات نظر کنیم، در نظر به باطن واقعیات است که متوجه مقام حضرتزهرا (س) مىشویم. با نگاهى که انسانهاى کامل با آن نگاه دیده نمىشوند زهراى مرضیه (س) نیز دیده نمى شود. فرهنگ غربى آنهایى را که خدا ساخته و پرورانده بود به حاشیه راند تا دیده نشوند و کسانى را که آن فرهنگ پرورانده بود مدّ نظر ما قرار داد و اگر خودمان را از دیدگاه غربى آزاد نکنیم نمىتوانیم به مقام انسانهاى قدسى چشم بدوزیم.
چه اشکال دارد یک عمر تلاش کنیم و روح خود را براى نظر به مقام قدسى حضرت زهرا (س)- که هماکنون در عالم حاضر است- آماده نمائیم تا إنشاءالله وقتى در حال مرگ هستیم و از عالم ماده خارج شدهایم، با مقام باطنى حضرت فاطمهزهرا (س) روبهرو شویم و از انوار عرشى آن حضرت جان خود را روشن نمائیم. مگر برکت چنین نتیجهاى قابل تصوّر است و مگر بالاتر از این مىشود که جان ما به نور حضرت زهرا (س) منور شود و در ابدیت خود با آن نور ادامهى حیات دهد؟
چقدر خوب است که به لطف الهى با نظر به سیره و سخن حضرت زهرا (س) در دنیا، چشم خود را به مقام حضرت بیندازیم و جان را آماده کنیم تا پس از آزادى از بدن به تجرّدى دست یابیم که شایستهى ارتباط با آن حضرت است، اصل زندگى ما در عالم قیامت و ابدیت است، چه افتخارى از این بالاتر که بتوانیم در جنبهى ابدى خود با نور آن حضرت در ارتباط باشیم و جان خود را شدّیّت ببخشیم. ارتباط با آن منصورهى آسمانى و فاطمهى زمینى، نیاز به نوعى تجرد دارد که با تأمل روى سیره و سخن آن حضرت و نظر به غم مقدس او ظهور مىکند، اشکى که براى زهرا (س) ریخته مىشود آنچنان عجیب است که همهى حجابهاى بین ما و آن مقام را مىزداید و قلب را آماده مىکند تا حرکت خود را به سوى عالم معنا و نور فاطمى آغاز کند.