طلوع سرخ

خون سرخ ما فلقی است که پیش از طلوع خورشید عدالت بر آسمان تقدیر نشسته است . شهید آوینی
آخرین نظرات

عظمت انسان در بینش اوست نه دانش او

شروع حرکت که ضرورت حرکت نیز از آن مایه مى‏گیرد، از لحظه‏اى است که تو مى‏فهمى از همه چیزهایى که با آنها مأنوس هستى، بزرگ‏ترى.

بزرگ‏ترى؛ چون آنها به تو ختم شده‏اند و تو میوه این درختى و هیچ وقت به ریشه و خاک و سنگ، برگشت نخواهى کرد.

یکى از اساتید ما مى‏گفت: همه پدیده‏ها به تو ختم مى‏شوند و وجود تو یک وجود مسلط است. در مقایسه با دیگر حیوانات تو بر روى دو پا ایستاده‏اى و آنها چهار پا هستند. آنها در دست تو هستند. آنها به تو ختم شده‏اند، پس چطور مى‏شود که تو دوباره به آنها ختم شوى و رجعت تو به سوى آنها باشد؟

این بینش را، حتى همان روستایى، همان عوام الناسى که ما از آنها دست شسته‏ایم، به دست آورده‏اند و ابوذر و بلال و سلمان شده‏اند. ابوذرهایى که از خط بهره‏مند نبودند، از یک چنین بینشى برخوردار بودند و شروع حرکت نیز از چنین بینشى است که عظمت انسان در بینش اوست، نه دانش او.

مادام که این بینش نباشد، مجموعه آگاهى و دانش انسان وسیله و دستاویزى براى قدرت‏ها و طاغوت‏ها مى‏شود؛ چون انسانى که بینش ندارد دانش او، نقطه ضعفش مى‏شود، از او مهره‏اى مى‏سازند تا در نقشه‏هاىِ جهنمىِ خودشان بهره‏بردارى کنند.

ثوره‏ ها و انقلاب‏هایى که انبیاء به وجود مى‏آوردند، از همین بینش مایه مى‏گرفت. سوره روم نشان مى‏دهد ثوره‏ها و انقلاب‏ها، ثوره‏هایى بوده‏اند که با ابزار تولید رابطه داشته‏اند، با زمین رابطه داشته‏اند: «اثَارُوا الْارْضَ وَ عَمَرُوها» (روم/9)

، در حالى که انقلاب انبیاء بنیادى‏تر بود. آنها یافته بودند مادامى که انسان دگرگون نشده باشد، هر نوع دگرگونى و انقلابى به جایى منتهى نخواهد شد. به تعبیر امیرالمؤمنین (ع) انبیاء کارشان این بود: «یُثِیرُوا لَهُم دَفَائِنَ الْعُقُولِ»(  نهج البلاغه خطبه 1)

؛ کار آنها انقلاب در اندیشه‏ها و سنجش‏هایى بود که در جریان تولید مدفون شده بودند و باید برانگیخته و احیاء مى‏شدند.

تفاوت انقلاب‏ها با یکدیگر در همین است و عمق انقلاب اسلامى در این است که انسان را دگرگون مى‏کند. مادامى که انسان دگرگون نشده باشد، هیچ نوع دگرگونى را در سطح جامعه‏اش نمى‏تواند تحمل کند. اگر بخواهى چیزى را از او بگیرى، باید امتیاز زیادترى بدهى و اگر بخواهى او را به یک گام حق‏ دعوت کنى، باید ده گام باطل با او بردارى.

                       کتاب حرکت، ص: 21

۹۲/۱۱/۱۹
محمد صادق مطیع رسول

بینش

استاد علی صفایی

۱۹ بهمن ۹۲ ، ۱۷:۰۸ یه تکونی به خودت بده
سلام بینشی که مدنظر استاده همون بصیرتیه که حضرت آقا خیلی روش تاکید می کنند به نظر من، توی یکی از سخنرانی های استاد صفایی شنیدم که خودمونو از گناه دور نبینیم اگه جای شمر و دشمنای حسین بودیم از کجا معلوم که ما هم مثل اونا ...

از بی بصیرتی خیلی می ترسم شما می دونید نشانه های بصیرت یا عدم بصیرت چیه؟
پاسخ:
این دو جزوه رو بخونید (+)(+)
حتما مفید خواهد بود انشاالله
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی